Відповідальність на дорозі: Кабмін дозволив вносити дані водіїв орендованих авто в Єдиний реєстр

Відповідальність на дорозі: Кабмін дозволив вносити дані водіїв орендованих авто в Єдиний реєстр

Укрінформ
Кабмін схвалив постанову про внесення змін до Порядку внесення відомостей про користувача транспортного засобу (особи, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить) до Єдиного держреєстру транспортних засобів.

Як передає кореспондент Укрінформу, документ уряд прийняв із доопрацюванням у одноденний термін.

«Проєкт постанови Кабінету Міністрів (було – ред.) розроблено з метою вдосконалення та спрощення процедури внесення до Єдиного державного реєстру транспортних засобів відомостей про належного користувача транспортного засобу», - йдеться у пояснювальній записці.

Зокрема, ця постанова дозволила вносити до Єдиного держреєстру транспортних засобів відомості про належного користувача, який користується транспортним засобом на підставі договору фінансового або оперативного лізингу та який у разі вчинення безпосередньо ним адміністративного правопорушення буде нести адмінвідповідальність.

Читайте також: Зеленський назвав розумним компромісом законопроєкт про «євробляхи»

Цією постановою також було надано можливість для суб’єктів господарювання через вебдодаток, розміщений на сайті Головного сервісного центру МВС, заповнити е-заяву із застосуванням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) уповноваженого в установленому законодавством порядку представника юридичної особи або належного користувача.

Ця постанова також визначає, що серед підстав для відмови у внесенні до цього Реєстру відомостей про належного користувача є, зокрема, виявлення під час проведення перевірки за відповідними реєстрами та базами даних, доступ до яких має МВС, зазначеного у заяві транспортного засобу у арешта та\або обтяженні на заборону права користування та\або передачі права користування цим транспортним засобом.

Читайте також: Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за п’яне водіння

Як зазначається, внесення до Реєстру відомостей про належного користувача – працівника, визначеного керівником юридичної особи, яка є власником транспортного засобу або отримала в установлений законодавством спосіб право користуватися ним, здійснюватиметься у сервісному центрі МВС за заявою) уповноваженого в установленому законодавством порядку представника юридичної особи або належного користувача.

Як повідомляв Укрінформ, у Головному сервісному центрі МВС поінформували, що за одним транспортним засобом може бути призначений лише один належний користувач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-