Українські вчені спрогнозували добову кількість COVID-випадків на початку квітня

Українські вчені спрогнозували добову кількість COVID-випадків на початку квітня

Укрінформ
Кількість нових випадків COVID-19 наприкінці березня може зрости до 15 тис. на добу, на початку квітня до майже 20 тис. на добу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 24 березня – 6 квітня 2021 року робочої групи з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, який оприлюднений на сайті Національної академії наук України.

"Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 16217 (Prophet) і 15063 (SEIR-U) протягом тижня 24–30 березня 2021 року та 19759 (SEIR-U) протягом тижня 31 березня – 6 квітня 2021 року", - йдеться у висновках дослідження.

Читайте також: У МОЗ назвали області з найвищою смертністю від COVID-19

Зазначається, що позитивну динаміку за кількістю нових випадків демонструють Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області, хоча вони досі залишаються серед лідерів за кількістю госпіталізацій та летальних випадків на одиницю населення. Згідно з дослідженням, Вінницька область наближається до пікових значень.

"Статистичні дані цих областей свідчать про те, що період часу між початком зростання та досягнення пікових значень кількості нових реєстрацій склав близько двох місяців, а пікова смертність перевищила пікову смертність осінньої хвили приблизно вдвічі. Подібна динаміка виглядає реалістичним сценарієм і для країни в цілому", - додали у НАН.

Читайте також: «Британський» штам коронавірусу виявили вже у 125 країнах – ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу в Україні лабораторно підтвереджено 14 174 нових випадків COVID-19, госпіталізовано 5 438 осіб, померли 342 людини. Загалом, за весь час пандемії на COVID-19 в Україні захворіло 1 579 906 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-