Аварія українського автобуса у Польщі: жінка у тяжкому стані, її прооперують

Аварія українського автобуса у Польщі: жінка у тяжкому стані, її прооперують

Ексклюзив
Укрінформ
Після автокатастрофи українського автобуса у Польщі щонайменше одна людина перебуває у тяжкому стані.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив генконсул України в Любліні Василь Павлюк.

“74-річна жінка перебуває у дуже тяжкому стані, сьогодні її перевезуть з Перемишля до Жешува, завтра їй робитимуть операцію”, - сказав Павлюк.

За його інформацією, у ще однієї 55-річної жінки поламані кінцівки, а в 22-річного чоловіка (водій автобуса, який перебував за кермом - ред.) – забій голови.

“На даний момент вони проходять обстеження у лікарні в Перемишлі”,- додав генконсул.

Павлюк повідомив, що інформація щодо стану ще двох постраждалих, які перебувають у лікарнях міста Пшеворськ та Любачув, уточнюється.

Він додав, що почесний консул України у Перемишлі Александер Бачик забезпечив постраждалих предметами першої необхідності.

Український дипломат зазначив, що один з консулів генконсульства України в Любліні виїхав до чотирьох осіб, які не постраждали в ДТП, і перебувають зараз у шкільному гуртожитку в місті Ярослав. За його словами, вони відмовилися від госпіталізації та очікують на інший автобус перевізника, який відвезе їх в Україну.

За уточненими даними, автобус на чернівецькій реєстрації, який здійснював пасажирський рейс за маршрутом Вроцлав-Чернівці, належав автобусному перевізнику із Снятина Івано-Франківської області. Він вже поінформований про трагедію й обіцяв максимальне сприяння постраждалим.

Читайте також: У польській лікарні перебувають п'ятеро постраждалих в ДТП українців - МЗС

Речниця поліції Підкарпатського воєводства Марта Табаш-Ригель повідомила кореспондентові Укрінформу, що станом на зараз поки ще завчасно говорити про причини ДТП. За її словами, дорожня поліція вже зібрала усю необхідну інформацію з місця катастрофи.

“У цьому контексті дуже важливою буде оцінка експерта, який займається дослідженням причин ДТП. Від неї залежатимуть інші дії, які вестиме прокуратура”, - повідомила Табаш-Ригель.

Вона додала, що на місці працював прокурор з районної прокуратури в Ярославі.

Як повідомляв Укрінформ, в автобусі перебувало 10 осіб, зокрема двоє водіїв. У результаті ДТП один чоловік (водій, який не перебував за кермом – ред.) загинув на місці, п’ятеро отримало травми різного ступеня важкості, четверо осіб не постраждали.

Читайте також: Польська поліція повідомила деталі ДТП з українським автобусом, що сталася вночі

Рятувальники змушені були розрізати елементи автобусу, аби витягнути з автобусу трьох осіб.

За попередніми даними поліції, автобус з невстановлених причин різко з’їхав з дороги, наїхав на відбійник наприкінці з’їзду до пункту обслуговування пасажирів “Кашице” і перекинувся у придорожній рів.

Як повідомлялося, 6 березня приблизно на тому ж місці й у той же час доби ще один український автобус, яким подорожували 57 осіб, зазнав катастрофи. В результаті наїзду на відбійник і падіння до рову загинули п’ятеро українців, 35 отримали травми різного ступеня важкості. За останньою інформацією, станом на 22 березня у лікарнях воєводства ще залишаються четверо постраждалих з попередньої автокатастрофи, двоє – у критичному стані. Як зауважив генконсул Павлюк, двох постраждалих планують виписати ще сьогодні.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-