Шкарлет пояснив, чому цьогоріч скасували ДПА

Шкарлет пояснив, чому цьогоріч скасували ДПА

Укрінформ
Альтернативою ДПА є поточні результати контролю якості освіти.

Як передає Укрінформ, про це під час години запитань до уряду сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

“ДПА для 4 та 9 класів дійсно відмінено, щоб поставити в рівні умови тих дітей, які навчалися дистанційно в червоних зонах, які на сьогодні не мали можливість навчатися в повноформатному режимі... Альтернативою ДПА на сьогодні є поточні результати контролю", - сказав Шкарлет.

За словами Шкарлета, дані деяких опитувань про те, що 72% учасників освітнього процесу вважають, що дистанційне навчання призвело до зниження якості освіти, не відповідають дійсності.

Читайте також: Освітній омбудсмен розкритикував шкільну програму із 8 уроками на день

Міністр додав, що Державна служба якості освіти щоквартально здійснює моніторинг якості дистанційного навчання, також було запущено Всеукраїнську школу онлайн для посилення дистанційної форми навчання.

"Дійсно є люди, які не сприймають дистанційну освіту, але в цілому і МОН, і профільний комітет ВР не ставили на один щабель результат дистанційної і очної форми навчання. Для цього були реалізовані кілька інструментів для вирівняння знань студентів — Всеукраїнська школа онлайн, яка дозволяє в повноформатному режимі забезпечити процес навчання не тільки в школі, а і на дистанційній формі", - сказав Шкарлет.

Читайте також: У Міносвіти назвали найпопулярніші предмети на ЗНО

Як повідомляв Укрінформ, учнів четвертих та дев’ятих класів звільнять від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році. Рішення ухвалено у зв’язку із встановленням для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації відповідно до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів від 25 березня 2020 року №338-р "Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-