Як зробити безкоштовний ПЛР-тест – роз’яснення Центру здоров’я

Як зробити безкоштовний ПЛР-тест – роз’яснення Центру здоров’я

Укрінформ
При відсутності на первинній ланці експрес-тесту на COVID-19 пацієнта мають направити на безкоштовний тест методом ПЛР.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав голова Центру громадського здоров’я Роман Родина, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

“Якщо в ЦПМСД немає з якоїсь причини експрес-тестів, то там організовані пункти забору матеріалу для ПЛР. І таких пунктів забору більше, ніж 1500 по всій Україні. Сімейний лікар повинен направити в цей пункт забору матеріалу. І це все повинно проводитися для пацієнта безкоштовно”, - наголосив Родина.

Читайте також: В Україні введуть локдаун, якщо понад 50% областей стануть «червоними» – МОЗ

За словами голови ЦГЗ, саме експрес-тести і тестування методом ПЛР є інформативними для встановлення діагнозу COVID-19. Якщо пацієнтам відмовляють в тестуванні, необхідно звернутися до контакт-центру МОЗ.

Читайте також: В Японії створили тести, які миттєво виявляють COVID-19 та його мутації

“На даний момент по регіонах вже поїхало близько 4 млн експрес-тестів, і за інформацією, яка надходить з департаментів або управлінь охорони здоров’я регіонів, вони є в кожному ЦПМСД. Щодня ми збираємо інформацію щодо кількості досліджень, яка проведена експрес-тестами, і треба сказати, що ця кількість підвищується. Максимальна кількість була 50 тисяч експрес-тестів, які були проведені саме сімейними лікарями. Якщо виникають у людей питання чому їм відмовляють у тестуванні експрес-тестами, то прохання звертатися на гарячу лінію 0 800 60 20 19”, - сказав Родина.

Читайте також: Степанов розповів, які вакцини Україна очікує у березні та квітні

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я створило інтерактивну мапу пунктів тестування та забору біоматеріалу для проведення тестів на COVID-19.

В Україні станом на 18 березня лабораторно підтверджено 1 504 076 випадків захворювання на COVID-19, за 17 березня коронавірусну хворобу підтвердили у 15 053 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-