Дитячий омбудсмен звернувся до правоохоронців через «роман» малолітніх блогерів

Дитячий омбудсмен звернувся до правоохоронців через «роман» малолітніх блогерів

Укрінформ
Уповноважений Президента з прав дітей Микола Кулеба звернувся до правоохоронних органів у звязку з поширенням у соцмережах інформації про “роман” малолітніх блогерів.

Як передає Укрінформ, про це Микола Кулеба повідомив у Фейсбуці.

“Два дні тому я отримав повідомлення про “юних блогерів“ (хлопчик – 13 років, дівчинка – 8 років), у соціальних мережах яких розміщені фото і відео, які можуть негативно вплинути на психоемоційний розвиток дітей та мати руйнівний вплив на багатомільйонну аудиторію інших дітей. Я одразу звернувся до МВС, Генпрокуратури, кіберполіції, соціальних служб для встановлення фактів та відповідного реагування”, - йдеться в повідомленні.

Кулеба вказав, що правоохоронці після встановлення фактів мають з’ясувати, чи є підстави для притягнення до відповідальності батьків або інших осіб, які можуть бути причетні до виготовлення такого контенту.

Читайте також: Важливо навчити дітей реагувати на загрози інтернету - Микола Кулеба

“Особисто я вважаю неприпустимим та таким, що порушує права дітей, створення такого контенту за участі дітей. Це сексуалізує образ дитини та може призвести до втягнення тисяч дітей до сексуального насильства та експлуатації. Для мене такий контент – аморальний та провокативний”, - зазначив омбудсмен.

За його словами, сьогодні соціальні мережі заполонили все життя дітей. “І ми багато говоримо про онлайн-безпеку дітей і як зробити так, щоб діти там проводили час якісно – розвивалися, навчалися, розуміли ризики спілкування в соціальних мережах. Але, на жаль, деякі батьки можуть самі наражати на небезпеку власних дітей“, - додав Кулеба.

Омбудсмен вважає, що держава і суспільство мають категорично зреагувати щодо недопущення таких випадків в майбутньому.

Читайте також: У 80% випадків діти зазнають сексуального насильства від знайомих людей – Кулеба

Уповноважений Президента закликає батьків бути мудрими та уважними до того, в яких соціальних мережах спілкуються діти, що вони публікують, хто є їхніми кумирами: “Від цього впливу залежить, якими вони будуть сформовані, і все їхнє подальше життя“.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Президента з прав дітей Микола Кулеба вважає, що у кіберполіції потрібно створити окремий підрозділ для відстежування потенційних загроз для дітей в інтернеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-