Поліція поки не пов'язує хвилю дитячих самогубств з «групами смерті» у соцмережах

Поліція поки не пов'язує хвилю дитячих самогубств з «групами смерті» у соцмережах

Укрінформ
У Департаменті кіберполіції Національної поліції заявили, що поки не виявили зв'язку між дітьми, які робили спроби суїциду, й так званими «суїцидальними групами» у соцмережах.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив головний інспектор Департаменту кіберполіції Нацполіції Роман Сочка, повідомляє Укрінформ.

«Що стосується другої хвилі «синіх китів» – хочу сказати, що працівники Департаменту кіберполіції виїжджають на кожен суїцидальний випадок або спробу суїциду з боку дітей, і на сьогодні не виявлено жодної причетності дітей, які здійснювали ці дії, до суїцидальних груп», - повідомив представник кіберполіції.

Читайте також: Кіберполіція затримала кураторів «груп смерті», які виявилися підлітками

Зі свого боку заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко окремо заявив, що правоохоронці мають прямий зв'язок з усіма соцмережами (ТікТок, Фейсбук, Інстаграм), «і ми вимагаємо знімати ці дані (нелегальний контент, суїцидального характеру в тому числі – ред.) з цих соцмереж».

«Хочу сказати, що є і така електронна адреса у кіберполіції - savechild@cyberpolice.gov.ua, на яку батьки та будь-які небайдужі громадяни можуть прислати (інформацію – ред.), якщо побачать у якійсь соціальній мережі якийсь ролик, у якому міститиметься заклик до дитини зловживати алкоголем, або якимись ліками, тощо», - поінформував заступник очільника МВС.

Читайте також: Геращенко вказав на головну причину підліткових самогубств

Як повідомлялося, останніми тижнями в Україні збільшилася кількість дитячих смертей або спроб самогубств, зокрема, внаслідок падіння з вікна або отруєння медикаментами.

Зокрема, 16 лютого столичні правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі 13-річної дівчини внаслідок падіння з балкона з 14 поверху будинку в Дарницькому районі міста.

У Боярці Київської області 16 лютого отруїлись дві дівчинки, одна з них померла. За даними поліції, семикласниці вживали медичний препарат. В Умані Черкаської області дві восьмикласниці 17 лютого в приміщені школи наковталися цього ж препарату і потрапили до лікарні.

17 лютого 15-річна дівчина впала із загального балкона на 16-му поверсі багатоповерхівки у Дарницькому районі, а 18 лютого до клініки «Охматдит» доправили 15-річного киянина, який наковтався пігулок.

23 лютого народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що у столиці за два місяці цього року зафіксовано 25 спроб дитячих самогубств, що перевищує показник минулих років у кілька разів.

Читайте також: В Україні на початку березня заблокували у Телеграмі близько 10 «груп смерті»

25 лютого у Києві 12-річна дівчинка випала з вікна, потерпілу з численними травмами доставили до лікарні.

9 березня у столиці із багатоповерхівки вистрибнула 14-річна дівчина і загинула, поліція відкрила кримінальне провадження.

Окремо, за даними ЗМІ, 10 березня 12-річна школярка у Дніпрі посеред вулиці намагалась вкоротити собі віку, перерізавши вени на руках. Школярка після того, як порізала зап'ястя, почала йти у бік кладовища, кажучи, що буде краще, якщо вона помре.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-