Геращенко вказав на головну причину підліткових самогубств

Геращенко вказав на головну причину підліткових самогубств

Відео
Укрінформ
У масштабах нашої країни рахунок самогубств дітей іде на кілька сотень інцидентів на рік.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє Укрінформ.

«У масштабах всієї країни рахунок самогубств дітей йде на кілька сотень на рік, а спроб суїцидів – ще під тисячу», - розповів він.

Читайте також: В Україні на початку березня заблокували у Телеграмі близько 10 «груп смерті»

Говорячи про суїцидальні групи, де дітям пропонують робити порізи на руках і щодо того, хто створює ці групи, Геращенко зазначив, що «це як правило люди з ненормальною психікою, які хочуть самостверджуватися через те, що вони дають вказівки через соцмережі нестійким особистостям, які ще не сформувалися».

«І діти... знаходять у соцмережі таку суїцидальну групу і починають грати у таку «гру», де їм пропонують наносити собі порізи, а потім пропонують дитині стрибнути з даху, зокрема», - повідомив заступник міністра.

Читайте також: Підліткові самогубства – три дні поспіль: що це, як зарадити?

Говорячи про статистику самогубствам дітей по Києву і Київській області за 2020 рік, він зазначив, що «стає ясно, що не стільки соціальні мережі несуть загрозу для дітей, скільки може нести (загрозу – ред.) байдужість батьків, які або будують кар’єру, або не звертають увагу на дітей».

"Існують різного роду групи суїциду у соцмережах, але це не головна причина, на мою думку, а головна причина – це те, що у першу чергу, батьки, у другу – учителі, просто не помічають, що дитина замикається у собі, що дитина шукає підтримки в оточення і не знаходить, і тоді дитина закінчує життя самогубством", - уточнив він.

Читайте також: Поліція викрила діяльність «групи смерті» у популярному месенджері

Геращенко сказав, що МВС разом з Нацполіцією аналізує кожен випадок дитячого суїциду.

"Але поліція не у стані боротися лише з дитячими суїцидами. Я звертаю увагу батьків і сотень тисяч вчителів: будь ласка, поставтеся серйозно до питання того, що діти починають замикатися у собі, або якщо хтось у класі сказав, що у нього є суїцидальні наміри. І батьки і учителі також мають зробити все, щоб ми зупинили хвилю суїцидів", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, останніми тижнями в Україні збільшилася кількість дитячих смертей або спроб самогубств, зокрема, внаслідок падіння з вікна або отруєння медикаментами.

23 лютого народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що у столиці за два місяці цього року зафіксовано 25 спроб дитячих самогубств, що перевищує показник минулих років у кілька разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-