В Україні на початку березня заблокували у Телеграмі близько 10 «груп смерті»

В Україні на початку березня заблокували у Телеграмі близько 10 «груп смерті»

Укрінформ
На початку березня правоохоронці заблокували у Телеграмі близько 10 «груп смерті»

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

«Харківський національний університет внутрішніх справ, Департамент кіберполіції, Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України разом з користувачами Telegram чат-боту «СтопНаркотик» заблокували роботу десятка електронних адрес «груп смерті», - йдеться в повідомленні.

Наприкінці лютого у соцмережах та через ЗМІ почали розповсюджуватися повідомлення про те, що начебто на початку березня підлітки збираються масово вчинити самогубство. Через велику інформаційну увагу до цієї події у соціальних комп’ютерних мережах почали з’являтися нові «групи смерті».

У МВС зазначили, що Департамент кіберполіції та Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України разом із представниками факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ вжили спільних заходів щодо виявлення у соціальних комп’ютерних мережах «груп смерті». За результатами моніторингу було встановлено, що на теперішній час такі групи розміщуються у месенджері Tелеграм.

На початку березня представники факультету № 4 університету – розробники чат-боту «СтопНаркотик» – звернулися до користувачів чат-боту з проханням взяти участь в акції щодо масового надсилання скарг на «групи смерті» у Телеграмі, в яких поширюють інформацію про «безпечні способи» суїциду, закликають та підбурюють молодь до небезпечної поведінки, нанесення собі самоушкоджень тощо.

Читайте також: Поліція викрила діяльність «групи смерті» у популярному месенджері

За допомогою громадян у Телеграмі було заблоковано десяток електронних адрес «груп смерті». Робота щодо виявлення та блокування таких груп триватиме й надалі.

Як повідомляв Укрінформ, поліція Дніпропетровської області викрила діяльність так званої «групи смерті» у Телеграмі та запобігла спробі суїциду неповнолітньої дівчини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-