В Україну доставили 450 тисяч доз вакцини БЦЖ

В Україну доставили 450 тисяч доз вакцини БЦЖ

Укрінформ
В Україну доставили 450 тис. доз вакцини БЦЖ, препарат вже отримали Київ та Київська область, невдовзі вакцину отримають всі області.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

"Рада повідомити, що довгоочікувані вакцини БЦЖ вже в Україні. Напередодні відповідним наказом МОЗ був затверджений розподіл цього імунобіологічного препарату на всі 24 області та Київ. Вчора відповідні вакцини отримали Київ та Київська область. Відсьогодні всі інші регіони України також отримають цю вакцину... Перша партія, що вже прибула, складає 450 тис. доз. Через деякий час ми очікуємо другу партію ще на 640 тис. доз", - повідомила Шаталова.

Читайте також: У країнах з масовою вакцинацією БЦЖ менша смертність від COVID-19 — експерт

Вона додала, що на закупівлю цієї вакцини виділено 1 млн 117 тис. грн, які витрачено за кошти держбюджету 2018 року. Доставку вантажу забезпечила міжнародна організація ЮНІСЕФ.

Читайте також: Інфекціоністка: У більшості пацієнтів COVID-19 проходить як звичайна вірусна інфекція

Заступниця міністра нагадала, що вакцина БЦЖ є дуже важливою для запобігання захворюванню на туберкульоз. Вона наголосила, що особливо важлива вакцинація саме дітей, оскільки туберкульоз вражає багато системи та органів. Вакцинуватися можна безкоштовно у медичному закладі за місцем проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-