Пільгами на оплату комуналки користуються 1,8 мільйона українців

Пільгами на оплату комуналки користуються 1,8 мільйона українців

Укрінформ
Близько 1,8 мільйона українців користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг.

Як передає Укрінформ, про це інформують у Міністерстві соціальної політики.

«Близько 1,8 млн людей користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг. Середній розмір пільги становив у січні 2021 року – 1080 грн», - ідеться у повідомленні.

Також повідомляється, що субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримують близько 3 млн домогосподарств, а середній розмір субсидії становив у лютому 2021 року 1 483 грн.

Читайте також: Ціна на електроенергію для населення навряд чи зміниться у квітні - Прем'єр

Окрім того, у відомстві зазначають, що «через зменшення цін на природний газ для населення відбувся перерахунок розмірів субсидій за лютий, відповідно, зменшилась потреба у коштах для фінансування субсидій».

За інформацією Мінсоцполітики, понад 95% отримувачів житлових субсидій та 36% пільговиків отримують виплати у готівковій формі.

Як повідомлялося, пільги на оплату житлово-комунальних послуг передбачено законами України для окремих категорій громадян (особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, учасники війни, «чорнобильці», ветерани військової служби, діти війни тощо). При цьому знижка плати за послуги встановлена на рівні від 25 % до 100 % залежно від категорії пільговика.

Читайте також: Шмигаль - у Раді: Субсидій вистачить для всіх, хто їх потребує

В Україні діють дві моделі грошової форми надання пільг: безготівкова – сума пільги зараховуються на рахунок Мінсоцполітики в АТ «Ощадбанк» (на персональний обліковий запис одержувача пільги), звідки перераховується банком надавачам послуг (за визначеною послідовністю) на підставі їхніх даних про нараховані платежі, та готівкова – сума пільги перераховується щомісячно безпосередньо на особистий рахунок одержувача пільги в одному з уповноважених банків або виплачується йому через поштове відділення.

Фото: hyser.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-