Справи Майдану: суд дозволив заочне слідство щодо «тітушок», які допомагали «Беркуту»

Справи Майдану: суд дозволив заочне слідство щодо «тітушок», які допомагали «Беркуту»

Укрінформ
Суд дозволив проведення спеціального досудового розслідування (заочне слідство) щодо двох цивільних осіб-«тітушок» щодо подій періоду Майдану. 

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«За участю прокурорів Офісу генпрокурора Печерським райсудом Києва задоволено клопотання слідчого ДБР про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно двох цивільних осіб, так званих тітушок, які переховуються від органів слідства та суду», - зазначається у повідомленні.

Таке рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваних за їх відсутності (in absentia), пояснюють у ОГП.

Читайте також: Поліція відкрила справу на «тітушок», яких блокував Нацкорпус у Києві

За інформацією правоохоронців, ці особи підозрюються у пособництві працівникам правоохоронних органів у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб при затриманні співробітниками полку «Беркут» при ГУ МВС України в м. Києві 23 січня 2014 року активістів громадського руху «Автомайдан» на вулиці Щорса у Києві, спричиненні їм тілесних ушкоджень та пошкодженні їхніх автомобілів (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 ККУ).

Як повідомлялося, слідчий суддя Печерського районного суду Києва наклав арешти на майно іноземних компаній, пов’язаних з колишнім міністром внутрішніх справ України часів Євромайдану.

Міністром внутрішніх справ України з 7 листопада 2011 року по 21 лютого 2014 року був Віталій Захарченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-