Боротьба з «короною» за $2 мільйони: суд притягнув до відповідальності офіцера Генштабу

Боротьба з «короною» за $2 мільйони: суд притягнув до відповідальності офіцера Генштабу

Укрінформ
Суд за протоколом Офісу генерального прокурора притягнув до адмінвідповідальності офіцера Генштабу ЗСУ щодо недбалого ставлення до військової служби в умовах особливого періоду.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«Солом’янським районним судом міста Києва на підставі наданих прокурором Офісу генерального прокурора доказів керівника юридичної служби одного із командувань Збройних Сил України визнано винним у вчиненні військового адміністративного правопорушення - недбалого ставлення до військової служби, в умовах особливого періоду», - йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, було встановлено, що полковник, здійснюючи правове забезпечення господарської діяльності командування, погодив договори щодо закупівлі в 2020 році у іноземної компанії медичного майна, необхідного для боротьби із коронавірусною інфекцією, на суму понад 2 млн доларів.

«Даючи правову оцінку договорам, він не перевірив повноважень в особи, яка їх підписувала від імені іноземної компанії та не передбачив в цих договорах обов’язкового застосування штрафних санкцій за невиконання або неналежне виконання іноземною компанією зобов`язань. Крім того, постачальник документально не підтвердив відповідність продукції медико-технічним вимогам. Внаслідок такої недбалості в подальшому вказані договори було розірвано, а за відмову від постачання медичного обладнання до суб’єкта господарювання не застосовано господарських санкцій», - повідомили в Офісі генпрокурора.

Читайте також: В українській армії за добу – 12 нових випадків COVID-19

Зазначається, що рішенням суду до цього старшого офіцера застосовано адмінстягнення у виді штрафу в розмірі ста п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Окремо в Офісі генпрокурора поінформували, що на розгляді Солом’янського райсуду Києва також перебуває адмінпротокол стосовно одного із вищих офіцерів, який від імені оборонного відомства підписав ці договори.

Як повідомлялося, Комінтернівський районний суд Одеської області засудив військовослужбовця за дезертирство до 5,1 року позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-