До бюлетеня для голосування за склад Вищої ради правосуддя внесли 26 кандидатів

До бюлетеня для голосування за склад Вищої ради правосуддя внесли 26 кандидатів

Укрінформ
Делегати XVIII з’їзду суддів України затвердили бюлетень для голосування за членів Вищої ради правосуддя, до якого внесено 26 кандидатів, 8 - зняли свої кандидатури.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було ухвалено на з’їзді суддів.

Згідно з затвердженим бюлетенем, який представили на з'їзді суддів після обговорення кандидатур на посади до ВРП, до нього включено 26 кандидатів, а саме: Сергія Болотіна, Тетяну Бондаренко, Едуарда Бондарєва, Ігоря Борщова, Володимира Бутенка, Ірину Васильєву, Віталія Васильченка, Сергія Гирича, Андрія Жука, Михайла Кобаля, Миколу Короткевича, Владислава Костенка, Наталію Лямзіну, Ірину Малаховську, Юрія Мацюка, Олександра Панасюка, Інну Плахтій, Олега Савицького, Віталія Саліхова, Олександра Ситникова, Лідію Струс, Валерія Сухового, Олександра Тимошенка, Олександра Ткаченка, Таїсію Цюру та Наталію Шевцову.

Водночас, вісім претендентів на обрання XVIII з’їздом суддів України до Вищої ради правосуддя зняли свої кандидатури з розгляду делегатами.

Так, раніше про зняття своєї кандидатури на обрання до ВРП повідомили з трибуни в залі, де проходить з’їзд суддів, голова Дніпровського апеляційного суду Наталія Деркач та суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Олександр Бойко.

Також головуючий на з’їзді суддів Богдан Моніч поінформував, що заяви про зняття своєї кандидатури подали Тетяна Денисюк, Віктор Данко, Андрій Рябішин, Олени Журавська, Петра Паламар та Ігор Проскурняк.

Таким чином, наразі на 4 посади у Вищій раді правосуддя претендують 26 кандидатів.

Читайте також: Данішевська пояснила, чому делегати з’їзду суддів зобов'язані його проводити

Як повідомлялося, у Києві почав роботу XVIII з’їзд суддів України. Він проходить у «Президент Готелі» під посиленою охороною поліції та Національної гвардії, також присутні працівники ДСНС, медики.

На обговорення з’їзду винесені питання про обрання членів Вищої ради правосуддя, про обрання Ради суддів України (РСУ), про призначення судді Конституційного Суду України.

Окрім того, планується заслухати звіт РСУ про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів та інформацію голови Державної судової адміністрації про її діяльність, зокрема щодо організаційного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності органів судової влади.

З’їзд триватиме 9-11 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-