Автокатастрофа у Польщі: водію автобуса висунули обвинувачення

Автокатастрофа у Польщі: водію автобуса висунули обвинувачення

Укрінформ
Польська прокуратура висунула обвинувачення водію українського автобуса у ненавмисному доведенні до катастрофи у наземному русі - йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Про це повідомила заступниця окружного прокурора у Перемишлі Беата Стажецька, передає Укрінформ із посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

За словами Стажецької, найімовірнішою є версія, що 48-річний водій Володимир К., який був за кермом автобуса, намагався повернути праворуч до місця обслуговування подорожуючих (MOP Kaszyce), але швидкість руху була занадто високою. Вона зауважила, що автобус рухався по автомагістралі зі швидкістю 95 км/год та різко - за чотири секунди - загальмував до 45 км/год.

“Хоча він їхав зі швидкістю, яка дозволена на автомагістралі, вона була невідповідною до початку маневру повороту вправо”, - пояснила представниця прокуратури.

Вона вказала, шо водію за ненавмисне спричинення ДТП, яке призвело до тяжких наслідків, загрожує до восьми років ув’язнення.

Читайте також: ДТП з автобусом у Польщі: в лікарнях залишаються 24 українці

Прокурор додала, що під час допиту в лікарні водій не зміг однозначно сказати, чи визнає свою провину. Він повідомив, шо не пам’ятає обставин події,  та відмовився давати свідчення, посилаючись на поганий емоційний стан. Водій пообіцяв зробити це пізніше. Тепер йому заборонено виїжджати за межі Польщі, прокуратура вилучила у нього закордонний паспорт і зобов’язала щодня перебувати на контролі в поліції.

Другого водія автобуса, 35-річного Степана К., у суботу та неділю було допитано як свідка.

Читайте також: У Польщі опізнали тіла трьох з п’яти жертв автокатастрофи українського автобуса

Як повідомлялося, ДТП з українським автобусом сталося в суботу о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань - Херсон, в якому перебували 57 осіб, у тому числі двоє водіїв, перекинувся, з'їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

Унаслідок катастрофи п’ятеро осіб загинули на місці, 35 потрапили до лікарень.

Читайте також: Аварія автобуса в Польщі: з лікарень виписали дев'ятьох українців

За уточненою інформацією, в лікарнях Підкарпатського воєводства зараз перебувають 25 осіб, включно з водієм. Стан чотирьох із них є тяжким. У суботу ввечері 24 пасажири, травми яких виявилися незначними, вирушили наданим перевізником автобусом в Україну. Двоє осіб повернулися до своїх сімей у Кракові та Жешуві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-