У Польщі опізнали тіла трьох з п’яти жертв автокатастрофи українського автобуса

У Польщі опізнали тіла трьох з п’яти жертв автокатастрофи українського автобуса

Укрінформ
Окружна прокуратура у Перемишлі встановила особи трьох з п’яти жертв автокатастрофи українського автобуса, що трапилася в суботу опівночі поблизу міста Радимно поблизу кордону з Україною.

Про це повідомила заступниця окружного прокурора у Перемишлі Беата Стажецька, повідомляє Укрінформ з посиланням на Wyborcza.pl.

За її словами, у ДТП загинуло троє жінок та двоє чоловіків, з яких вдалося по документах встановити особи однієї жінки та обох чоловіків.

Стажецька зазначила, що автобус був рейсовим, а відтак, загалом, пасажири не знали один одного.

Читайте також: Польська прокуратура допитала другого водія автобуса рейсу Познань-Херсон

Вона повідомила, що слідство вестиметься у напрямку доведення до катастрофи у наземному русі. До уваги слідства беруться різні версії причини катастрофи, зокрема несвідоме чи свідоме доведення водієм до катастрофи.

“Це могло статися внаслідок необережності, сну, прийняття невідповідного чи спізнілого маневру повороту до місця відпочинку пасажирів”, - повідомила Стажецька. Вона додала, що на даному етапі жодна з версій не є ключовою.

Читайте також: ДТП з автобусом у Польщі: 24 українці виїхали на Батьківщину

Вона поінформувала, що за даними тахометра автобусу водій незадовго до катастрофи їхав зі швидкістю 96-97 км/год, але за останні чотири секунди швидкість різко зменшилася з 95 до 45 км/год.

Слідство встановило, що обидва водії були тверезими. Водночас проводитиметься також експертиза на наявність наркотиків в організмі. Попередньо, слідство не підтверджує їх наявність у водіїв. Встановлено також, що за останні 2 год. 45 хв водії не змінювалися.

Як інформувалося, ДТП українського автобуса сталася в суботу о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань-Херсон, в якому перебувало 57 осіб, зокрема двоє водіїв, перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

Читайте також: МЗС назвало попередню причину аварії автобуса в Польщі

За попередньою інформацією, водій автобуса наїхав на огороджувальні стовпчики, впав до рову і перекинувся. В результаті, п’ятеро осіб загинуло на місці, 35 потрапило до лікарень. Стан 14-ти з них оцінюється як тяжкий.

У суботу ввечері 24 пасажири автобусу, травми яких були незначними, вирушили наданим перевізником автобусом в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-