«Дія» або «гаряча лінія»: МОЗ роз'яснило, як записатися на COVID-вакцинацію

«Дія» або «гаряча лінія»: МОЗ роз'яснило, як записатися на COVID-вакцинацію

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я опублікувало роз'яснення з приводу того, як саме охочі щепитися проти коронавірусу можуть вакцинуватися.

Про це йдеться в повідомленні у Телеграмі.

"Як відбувається запис в чергу на щеплення проти COVID-19? Якщо ви є: працівником сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери; працівником чи мешканцем спеціалізованого закладу (інтернати, будинки для літніх людей тощо); військовослужбовцем; працівником структур державної безпеки (включно з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Національною гвардією, Державною службою з надзвичайних ситуацій, Державною прикордонною службою й Службою безпеки України) - вам не потрібно записуватись. Роботодавець або керівник установи інформує вас про можливість та дати щеплення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, усі, хто не потрапляє до вище зазначених категорій громадян, можуть записатись до списку очікування в зручний спосіб: через портал «Дія», мобільний додаток «Дія» або зателефонувавши на гарячу лінію МОЗ.

Читайте також: В Україні COVID-щеплення отримали понад 15,7 тисячі осіб

В Україні 24 лютого розпочалась вакцинація від коронавірусу вакциною Covishield, виготовленою в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини.

Також на початку березня очікується постачання 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

В Україні за минулу добу, 5 березня, зафіксували 9 144 нові випадки COVID-19, померли 156 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-