«Лекхім» заявляє, що вакцина Sinovac має 83,5% ефективності

«Лекхім» заявляє, що вакцина Sinovac має 83,5% ефективності

Укрінформ
Група компаній «Лекхім» заявляє, що вакцина проти COVID-19 китайської компанії Sinovac Biotech на випробуваннях у Туреччині показала ефективність 83,5%. 

Про це йдеться у релізі «Лекхіма», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Група фармацевтичних компаній «Лекхім» - уповноважений представник в Україні компанії Sinovac Biotech, повідомляє, що в Туреччині завершені дослідження 3 фази клінічних випробовувань вакцини CoronaVac (SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell) Inactivated), виробництва компанії Sinovac Life Sciens Co., в яких взяли участь більше як 10 тис. добровольців. Вакцина попередила важкі форми та госпіталізацію в 100% випадків. Остаточна ефективність склала 83,5%», - сказано у повідомленні.

Також «Лекхім» повідомляє, що поставка першої партії вакцин CoronaVac в Україну планується до 15 березня.

Читайте також: Глава МОЗ каже, що всі охочі вакцинуються до кінця року

Як повідомлялося, державне підприємство «Медичні закупівлі України» ще не отримало необхідного пакету документів для поставки вакцини китайської компанії Sinovac Biotech проти COVID-19.

У «Медзакупівлях» повідомляють, що за умовами контракту поставка першої партії вакцин компанії Sinovac Biotech має відбутися не пізніше, ніж через 30 днів після реєстрації вакцини в Китаї. Останній зареєстрував препарат 5 лютого. Відповідно, перша партія вакцин повинна бути доставлена в Україну до 7 березня.

Фармацевтична група компаній «Лекхім», яка є українським постачальником вакцини проти COVID-19 від китайської компанії Sinovac Biotech, просила перенести дату першої поставки на квітень.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що вакцина виробництва Sinovac буде поставлена в Україну протягом 30 днів від реєстрації. В першому транші очікується поставка 700 тис. доз вакцини.

10 лютого Національне антикорупційне бюро повідомило про початок розслідування стосовно закупівлі вакцин компанії Sinovac Biotech.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-