Допомога пацієнтам із постковідним синдромом: Степанов створив робочу групу

Допомога пацієнтам із постковідним синдромом: Степанов створив робочу групу

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов створив робочу групу, яка розробляє стандарти для забезпечення високоякісної допомоги пацієнтам з постковідним синдромом.

Як передає Укрінформ з посиланням на сторінку МОЗ у Фейсбуці, про це повідомив Степанов, перебуваючи з робочим візитом на Вінниччині.

«Я створив окрему робочу групу щодо стратегії лікування хворих із постковідним синдромом. Багато наших провідних лікарів мають відповідні напрацювання та досвід. Тому наша мета – розробити всі необхідні стандарти, щоб полегшити роботу лікарів та забезпечити належною і високоякісною допомогою пацієнтів», – сказав міністр.

За його словами, в рамках програми «Велике будівництво» медичні заклади отримують необхідне обладнання. За кошти держави закуповують ангіографи, МРТ, апарати комп’ютерної томографії.

«Ми робимо все, щоб у нас була зовсім інша, якісна медицина, бо українці варті того, щоб лікуватися в найкращих умовах», – зазначив очільник МОЗ.

Перебуваючи з робочим візитом на Вінниччині, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов відвідав обласний спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення, який відтепер повністю перекваліфікований для лікування пацієнтів із постковідним синдромом. Наразі заклад має 100 ліжок, у ньому приймають фахівці з понад 20 спеціальностей. Є також палата інтенсивної терапії, 4 апарати ШВЛ, 73 кисневі концентратори та ІФА-аналізатор. З грудня минулого року реабілітацію тут пройшли вже 254 пацієнти.

Читайте також: Степанов назвав фейками та міфами відмову медиків від COVID-вакцинації

У МОЗ повідомляють, що за рік, відколи в Україні зафіксували перший випадок коронавірусної хвороби, перепрофілювали 542 медичні заклади по всій країні для лікування хворих на COVID-19. Кількість ліжко-місць збільшили з 12 700 до 69 500. 59 471 із них забезпечене киснем, тоді як рік тому таких було всього 3400.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 3 березня, зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 374 762 особи.

Фото: МОЗ України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-