Україна може скасувати літній час, якщо Рада ухвалить закон до кінця березня – депутатка

Україна може скасувати літній час, якщо Рада ухвалить закон до кінця березня – депутатка

Укрінформ
Україна може відмовитися від сезонного переведення годинників і залишитися в зимовому часі вже цього року, якщо Верховна Рада встигне до кінця березня ухвалити в цілому законопроєкт «Про обчислення часу в Україні» (№4201).

Як передає кореспондент Укрінформу, про це журналістам сказала заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

«Якщо ми сьогодні проголосуємо в першому читанні, я думаю, що ми встигнемо в другому читанні ще в березні проголосувати (законопроєкт «Про обчислення часу в Україні» №4201, - ред.). І цього року вже може не бути переходу на літній час в кінці березня, якщо ми встигаємо», - зазначила Кравчук.

Вона додала, що у фракції «Слуга народу» є високий рівень підтримки цього законопроєкту.

«Тут взагалі немає дискусії зважаючи на те, що уже є рішення Європарламенту про те, що країни Євросоюзу відмовляються від цього переходу (на літній чи зимовий час - ред.), - сказала Кравчук.

Депутат уточнила, що в разі ухвалення законопроєкту Україна залишиться на «зимовому» часі.

Читайте також: У Раді збирають підписи для позачергового засідання, але не для звільнення Ситника — депутатка

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт, який пропонує встановити й закріпити на території України єдиний київський час і відмовитися від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-