Українці зможуть записатися на COVID-вакцинацію через «Дію»

Українці зможуть записатися на COVID-вакцинацію через «Дію»

Укрінформ
Українці матимуть змогу записатися на вакцинацію від COVID-19 через застосунок "Дію".

Як передає Укрінформу, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Фейсбуці.

Він зазначив, що Мінцифри спільно з Міністерством охорони здоров'я працюють над цифровими інструментами, які спростять процес вакцинації для українців.

"Ми хочемо, щоб кожен українець отримав зручний доступ до вакцинації від коронавірусу, зміг легко записатися, бути в курсі планів країни, а також коли і як він буде вакцинований. Мова йде про ефективне керування очікуваннями громадян", - написав Федоров.

Читайте також: Степанов хоче допомоги селебріті у боротьбі з фейками про вакцинацію

За його словами, у відомстві планують зробити запис в чергу на вакцинацію проти COVID-19 через Дію максимально зручною — у декілька кліків. На базі системи eHealth буде формуватися база громадян, які хочуть вакцинуватися. На підставі записів в Дії відповідно до плану поставок вакцин МОЗ зможе оперативно розподіляти та направляти чергу. Все це буде підкріплюватися контакт-центром, який постійно комунікуватиме з громадянами.

Як повідомляв Укрінформ, у межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає в середині лютого 117 тис. доз вакцини BioNTech/Pfizer. Також у лютому очікується постачання вакцини компанії AstraZeneca. МОЗ розраховує, що буде поставлено близько 1 мільйона доз цієї вакцини.

Читайте також: МОЗ сподівається, що на COVID-вакцинацію погодяться мінімум 60% українців

Згідно з планом вакцинації, який оприлюднив Кабінет Міністрів, на першому етапі, в лютому-квітні, буде провакциновано 367 тисяч медичних працівників, працівників лікарень, що лікують хворих на COVID-19, військових із зони Операції об’єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-