Латвія готова й надалі приймати на реабілітацію українських воїнів - посол

Латвія готова й надалі приймати на реабілітацію українських воїнів - посол

Фото
Укрінформ
Латвія готова продовжувати надавати допомогу Україні, у тому числі забезпечувати фізичну та психологічну реабілітацію українських військових.

Про це 19 січня на зустрічі в Донецькій ОДА заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, передає Укрінформ.

«Ми готові підставити своє плече громадам, а також бізнесу. Плануємо провести форум у Києві, Ризі, на Донеччині. Наша мета - поки не відновлена цілісність України, працювати з вами так, щоб ви не відчували себе покинутими. Ми готові підтримувати освітні проєкти, продовжувати реабілітацію - фізичну та психологічну - українських військових», - зазначив Пойканс.

Делегація Латвії відвідала Донеччину / Фото: dn.gov.ua

У зустрічі взяли участь заступник міністра оборони Ігор Старобінський, представники ЗСУ та Нацгвардії, керівництво Донеччини.

Як зазначається, голова ОДА Павло Кириленко підкреслив, що Латвія - надійний та послідовний друг України, який від самого початку збройної агресії РФ надає гуманітарну та психологічну допомогу українцям, постраждалим від війни.

Читайте також: Латвія планує відкрити цього року почесне консульство на Донбасі

«Нинішній приїзд латвійської делегації - не виняток. 10 тонн гуманітарної допомоги - одягу та взуття - буде доправлено до Слов’янська та Станиці Луганської. Це вже 21-й подібний гуманітарний вантаж від Латвії. Він був доправлений завдяки тісній співпраці латвійської сторони з Нацгвардією України», - зазначив Кириленко.

Очільник ОДА також повідомив, що цього року планує провести тур для представників європейських держав, аби показати партнерам економічний потенціал Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-