Україна сподівається безкоштовно отримати 16 мільйонів доз COVID-вакцини

Україна сподівається безкоштовно отримати 16 мільйонів доз COVID-вакцини

Укрінформ
Україна сподівається отримати 16 млн доз вакцини від коронавірусу в рамках COVAX.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" сказав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, передає Укрінформ.

"Вже не 8, а 16 млн доз вакцини... 8 млн - це кількість доз, які необхідно, два рази вколоти для 4 млн громадян. Відповідно 16 млн - це буде для 8 млн громадян. Це те, що в рамках COVAX Україна отримає", - сказав Немчінов.

Немчінов нагадав, що МОЗ затвердило план вакцинальної кампанії, в першу чергу мають бути вакциновані медики, та особи з груп ризику.

Окрім цього, додав Немчінов, Україна також буде планово закуповувати сертифіковану вакцину, і громадяни, які не знаходяться у пріоритетних списках для вакцинації, зможуть вакцинуватися.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов та головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомили, що Україна веде перемовини щодо збільшення квоти на ковід-вакцину від COVAX з 8 до 16 млн доз.

Читайте також: Компанія Novavax почала третій етап випробувань COVID-вакцини у США

Як повідомляв Укрінформ, згідно з "дорожньою картою", яку МОЗ розробило спільно з міжнародними експертами, вакцинація від коронавірусу пройде в Україні протягом 2021-2022 років. Планується охопити щонайменше 50% населення країни.

Раніше повідомлялося, що у рамках глобальної ініціативи COVAX Україна в березні 2021 року безоплатно має отримати 8 млн доз вакцини, чого вистачить для 4 млн осіб, оскільки препарат має вводитися двічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-