На кордоні цьогоріч вилучили майже 12 мільйонів пачок контрабандних сигарет

На кордоні цьогоріч вилучили майже 12 мільйонів пачок контрабандних сигарет

Інфографіка
Укрінформ
Протягом поточного року прикордонники виявили майже 12 мільйонів пачок контрабандних  сигарет.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

У відомстві вказали, що така кількість тютюнових виробів - “одна з найбільших за останні роки виявлених на державному кордоні співробітниками Державної прикордонної служби України”.

Протягом року найактивніше контрабандисти діяли на морському напрямку, де виявлено 7,5 млн пачок сигарет.

Як зазначається, результативною у протидії контрабанді сигарет цього року стала робота співробітників ДПСУ на кордоні з Білоруссю. Там прикордонникам вдалося викрити незаконне переміщення 1,9 млн пачок. Це приблизно в 4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (440 тис. пачок).

Так само, як і торік, “активною” залишалася ділянка кордону з Румунією – на цьому напрямку виявлено 1,1 млн пачок контрабандних сигарет.

Читайте також: СБУ виявила в порту Одеси 16 тонн контрабандних сигарет

Незначне зростання спостерігалося на кордоні з Польщею - понад 580 тис. пачок, що майже на 90 тис. більше, ніж торік. Крім того, на кордоні з Угорщиною вилучено 330 тис. пачок (2019 року - 302 тис.), а з Росією – майже 30 тис. (торік - 10 тис. пачок).

Водночас результати показують зменшення потоків та обігу контрабандного і контрафактного тютюну в районі проведення ООС (22 тис. пачок), на кордоні з Молдовою (140 тис.) та Словаччиною (7,7 тис.), відзначили в ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-