Степанов: Зарплата медиків в Україні на рівні виплат по безробіттю

Степанов: Зарплата медиків в Україні на рівні виплат по безробіттю

Укрінформ
Зарплата медичних працівників в Україні знаходиться на рівні виплат по безробіттю.

Як передає Укрінформ, про це ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Я вважаю, що у нас буде катастрофа, якщо ми залишимо зарплати медпрацівників на тому рівні, який є. Я не розумію, чим завинили медичні працівники, що ми їм платимо заробітну плату на рівні безробіття. Якщо ми не хочемо, щоб вони поїхали, ми повинні це (підвищення зарплат медичним працівникам — ред.) зробити. Я проводив медичну раду, вони говорять: перше чим займаються наші інтерни, це виключно вчать іноземну мову, бо вони всі збираються їхати з країни. У нас 50 тис. лікарів пенсійного віку, ми можемо просто прокинутися одного разу в країні, в який апокаліпсис. Може бути все — ліжко, кисень апарати, не буде лікаря і не буде медичної сестри”, - сказав Степанов.

Читайте також: Степанов каже, що в бюджеті на медицину «збільшили фінансування від нуля»

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування направив уряду пропозиції, які передбачали збільшення видатків на програму медичних гарантій на 102 млрд грн, а також додатково фінансування ліків для пацієнтів з онко та орфанними захворюваннями на 7,7 млрд грн.

Читайте також: В бюджет заклали підвищення зарплати медикам на 30% - Шмигаль

Міністерство охорони здоров'я закладало в бюджетному запиті 396 млрд грн на фінансування системи охорони здоров'я на 2021 рік, з яких 225 млрд грн — Програма медичних гарантій. Втім в проєкті бюджету-2021, який Кабінет міністрів подав на розгляд Верховної Ради, обсяг фінансування медичної сфери передбачений на рівні 159 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-