Микитася відпустили під цілодобовий домашній арешт

Микитася відпустили під цілодобовий домашній арешт

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт колишньому народному депутату і ексвласнику корпорації "Укрбуд" Максиму Микитасю, який є підозрюваним у справі з оборудками квартир для Нацгвардії.

Відповідне рішення було ухвалене під час закритого судового засідання 2 грудня, повідомив Укрінформу обізнаний співрозмовник у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За інформацією джерела агентства, Микитасю змінили запобіжний захід у зв’язку з тим, що він пішов на угоду зі слідством, частково визнав свою провину та погодився компенсувати збитки державі.

НАБУ 2 грудня поінформувало, що підозрюваний у причетності до заволодіння майном Нацгвардії, колишній народний депутат добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у більше як 81 млн грн.

Раніше у цьому ж провадженні з Микитася стягнули заставу у розмірі 30 млн за порушення обов’язків.

Читайте також: Микитась виплатив до держбюджету 50 мільйонів

Микитасю, а також ще сімом особам інкримінується участь у корупційній схемі, якою НГУ було завдано шкоди у розмірі 81,64 млн грн.

За даними слідства, у 2000-х роках ГУ внутрішніх військ МВС (з березня 2014 року — ГУ Нацгвардії) та ТОВ-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс.

Читайте також: Справа Микитася: умовні терміни отримали дві співучасниці

У обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць. Проте у 2016-2017 рр. сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Вартість цих квартир виявилася на майже 81,64 млн грн меншою за вартість квартир, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-