Мовний омбудсмен закликає українців долучитися до ювілейного радіодиктанту

Мовний омбудсмен закликає українців долучитися до ювілейного радіодиктанту

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликає усіх, хто поважає Україну і цінує рідне слово, долучитися до написання ХХ Радіодиктанту національної єдності 9 листопада.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ

"Закликаю колег, учителів, учнів, учених, тих, хто чує нас за кордоном, усіх, хто поважає Україну і цінує рідне слово, долучитися до цього радіодиктанту. Повірте, тут не буде переможців, тут не буде переможених. Ми всі - переможці, бо ми велика нація. Дай Бог цьому ХХ ювілейному радіодиктанту великі можливості, перспективи і якомога більшу державну підтримку", - написав Кремінь.

Як повідомлялося, текст для ювілейного ХХ радіодиктанту національної єдності написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим консультантом стала доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко. Читатиме диктант відома акторка Римма Зюбіна.

Читайте також: Розгляд «мовного» закону: Кремінь закликав КСУ проявити державницьку позицію

Диктант потрібно надсилати за адресою: вул. Хрещатик, 26, м. Київ, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Також свою роботу можна надсилати на електронну скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не приймаються.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт. За допомогою форми диктант можна надіслати з будь-якого гаджета. Електронну форму буде оприлюднено на сайті UΛ: Українське радіо 9 листопада. Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту.

Читайте також: Кремінь назвав мовне питання одним із головних для держави

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі та телеглядачі можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову. Пишуть диктант і за межами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-