Катастрофа Ан-26: «Антонов» закликає утриматись від публікації фрагментів висновків

Катастрофа Ан-26: «Антонов» закликає утриматись від публікації фрагментів висновків

Укрінформ
Публікація деякими ЗМІ матеріалів комісії з розслідування катастрофи літака Ан-26Ш, внаслідок якої загинув екіпаж та курсанти Харківського університету Повітряних сил, є неприпустимою, а оприлюднені фрагментарні дані не є офіційною оцінкою підприємства щодо причин падіння літака.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбук повідомляє пресслужба ДП «Антонов».

«ДП «Антонов» повідомляє, що «Аналіз розвитку авіаційної події з літаком Ан-26Ш №76 25.09.2020, розміщений на ресурсі «Страна.UA», не є офіційною оцінкою підприємства щодо причин падіння літака. Подана оцінка ситуації була зроблена льотчиком-випробувачем 1 класу О.М. Пахольченком на основі даних, отриманих неофіційним шляхом, власного досвіду та бачення ситуації. Зазначений «Аналіз» є конфіденційним документом, призначеним для розгляду професійними авіаційними фахівцями, які входять до складу комісії з розслідування катастрофи. Олександр Миколайович жодним чином не надавав цього документу для публікації та згоди на його поширення на будь-якому інформаційному ресурсі», - йдеться в повідомленні.

В ДП «Антонов» звернулись до представників ЗМІ з проханням дотримуватися журналістської етики, припинити поширення окремих фрагментів документу, а також утриматися від коментарів з метою запобігання формуванню хибної оцінки причин катастрофи Ан-26Ш.

«Згідно з чинними правилами розслідування авіаційних подій та інцидентів авіації Збройних сил України, розголошення відомостей щодо матеріалів розслідування є неприпустимим. Крім того, дотримуючись етичних норм, професійні фахівці завжди утримуються від публічних коментарів можливих причин катастроф до завершення офіційного розслідування», - наголосили в пресслужбі.

Читайте також: Авіація доправить тіла загиблих у катастрофі Ан-26 у рідні області

Як повідомлялося, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

Загинули 26 осіб, один курсант перебуває у госпіталі.

Літак розбився під час навчально-тренувального польоту. За фактом падіння військового літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-