Король Таїланду помилував 16 українців

Король Таїланду помилував 16 українців

Укрінформ
Король Таїланду Рама Х з нагоди свого дня народження помилував 16 українців, семеро з яких звільнили з-під варти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє посольство України в Таїланді у Фейсбуці.

«За попередніми результатами, всі без винятку ув’язнені в Таїланді громадяни України (16 осіб) отримали королівське помилування. Дві особи отримали помилування у вигляді зменшення термінів покарання на 1/6 від актуального терміну ув’язнення (без урахування проведеного у в’язниці часу), семеро осіб – на 1/2, решту семеро громадян України було повністю звільнено з-під варти», - йдеться у дописі.

Зазначається, що українське дипвідомство і надалі докладатиме максимальних зусиль для забезпечення дотримання законних прав та інтересів усіх громадян України в Таїланді, Лаосі і М’янмі, у тому числі тих, хто наразі продовжує перебувати в закладах позбавлення волі цих країн.

Така амністія, текст якої складає уряд Таїланду, а підписує король, традиційно оголошується щороку з нагоди дня народження монарха.

Читайте також: Президент Грузії помилувала двох опозиціонерів, яких вимагали звільнити США та ЄС

Як повідомляв Укрінформ, у квітні уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова заявляла, що у пенітенціарних установах Таїланду, де на той час утримувався 21 українець, вкрай важка ситуація із дотриманням карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-