Епіфаній: Православна церква Білорусі має право на Томос

Епіфаній: Православна церква Білорусі має право на Томос

Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав білоруський народ захистити демократичне і незалежне майбутнє своєї держави.

Як передає Укрінформ, про це Епіфаній написав у Фейсбуку.

"Хочу побажати білоруському народу з Божою допомогою знайти свою власну відповідь на виклики сьогодення, захистити свої гідність та свободу, демократичне і незалежне майбутнє своєї держави. Долучаю свій голос до заяв тих численних держав, міжнародних та громадянських інституцій, хто наполегливо закликає до негайного припинення насильства, звільнення тисяч невинно затриманих та проведення конструктивного діалогу між керівництвом Білорусі та громадянським суспільством задля мирного виходу з кризи", - написав Епіфаній.

Окрім того, він зазначив, що Православна церква Білорусі має підстави та право просити про Томос.

"З волі віруючого народу та за благословенням нашої спільної Матері-Церкви, Вселенського Патріархату, Українська Церква утвердилася серед автокефальних Церков-Сестер. Православна Церква Білорусі має ті ж самі підстави та право просити Матір-Церкву про Томос, коли на те буде її бажання", - наголосив предстоятель ПЦУ.

Читайте також: Більшість українців хотіли би бачити Епіфанія главою об’єднаної Православної церкви

Як повідомлялося, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, в опозиційного кандидата Світлани Тихановської - 9,90% голосів.

У ніч на понеділок, 10 серпня, у містах Білорусі почалися акції протесту проти фальсифікації виборів. Силовики жорстоко розганяють протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати й водомети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-