Під МВС пройшла акція

Під МВС пройшла акція "Геть рейдерів від бізнесу!"

Фото, відео
Укрінформ
У Києві біля Міністерства внутрішніх справ України пройшла акція під назвою «Геть рейдерів від бізнесу».

Серед учасників акції були представники бізнес-об’єднання «СЕО Club», Антирейдерського союзу підприємців України, Федерації роботодавців України, ГО «Бізнес Варта», компанії «Еконія», ГО «Ділові українські жінки», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під МВС пройшла акція «Геть рейдерів від бізнесу!» / Фото: Олег Давиденко. Укрінформ

Вони тримали у руках плакати із надписами «Селянам – землю, рейдерам – грати», «#няніАвакова! Геть від бізнесу», були одягнені у футболках з надписами «Ні рейдерам в погонах», «Геть руки від «Малятко».

«Останнім часом трудові підприємства, національний український виробник, наша компанія "Еконія" потерпають від рейдерства. На жаль, це рейдерство починає відбуватися руками так званих інвестиційних нянь», - заявила у коментарі Укрінформу представниця пресслужби компанії «Еконія», що є виробником дитячого харчування «Малятко».

Вона нагадала, що 9 липня на території заводу "Малятко" і також у київському офісі компанії «Еконія» проходили обшуки.

«І це продовжується, вже набуває таких масштабів, що ми просто не можемо мовчати. Ми об'єднали бізнес-підприємства, які так само потерпають від рейдерства... і прийшли під стіни МВС України, Головного слідчого управління Нацполіції з такою попереджувальною акцією протесту. Ми хотіли звернути увагу міністра Авакова на те, що неприпустимо використовувати працівників поліції… Вони (правоохоронці – ред.) тиснуть на українських бізнес, блокують роботу, проводять незаконні обшуки і просто зупиняють роботу не одного українського підприємства», - стверджує представниця пресслужби «Еконії».

Читайте також: Інвестори банку "Аркада" заблокували виїзд із КМДА

Вона заявила, що під МВС кувалдами розбивали пляшки з водою «Малятко» так само, - «як вони кувалдами вибивали двері нам в офісі, щоб показати, що коли вони вибивають двері, вони не просто в українську компанію заходять, вони просто знищують цими кувалдами український продукт».

За її словами, такі ж акції пройшли у Харкові, Одесі і Білій Церкві під стінами облуправлінь поліції.

Учасники акції також передали резолюцію за результатами заходу очільнику МВС і мають намір передати аналогічну резолюцію Президенту України Володимиру Зеленському.

Як повідомлялося, 9 липня у компанії «Еконія» заявили, що поліція проводила обшуки в офісі компанії з виробництва дитячого харчування, на заводі і в будинку керівника підприємства.

У компанії заявили про нібито виконання поліцією «нового злочинного замовлення з боку рейдерів та про штучне переслідування компанії органами державної влади».

«В київський офіс поліція вдерлася силоміць та розтрощила вхідні двері, хоча представники компанії мирно намагалися впустити поліцейських в приміщення», - повідомили тоді у «Еконії» і виклали відео, як поліцейські розбивають двері кувалдою в київському офісі компанії.

Компанія «Еконія» є виробником шести брендів питної води: «Малятко», «Аквуля», Teen Team, «Чистий ключ», «Чайкава» та «Йодо». Крім того, компанія виробляє продукти дитячого харчування під брендом "Малятко".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-