Камера автофіксації

Камера автофіксації "впіймала" авто, яке рухалося зі швидкістю 227 км/год

Укрінформ
Камери автофіксації на минулому тижні зафіксували авто, яке рухалося із швидкістю 227 км/год на автодорозі М03 Київ — Харків — Довжанський, де дозволена швидкість— 110 км/год.

Про це у Facebook інформує Патрульна поліція України.

«Найбільшою швидкість була в автомобілів Mercedes-Benz C63 AMG, ДНЗ AE091***— 227 км/год. на автодорозі М03 Київ — Харків — Довжанський, де дозволена швидкість на вказаній ділянці — 110 км/год., а також Mercedes-Benz S400, ДНЗ AM131*** — 225 км/год. на трасі М06 Київ-Чоп, дозволена швидкість на вказаній ділянці 110 км/год», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що загалом минулого тижня в Україні було зафіксовано 187 авто, які рухалися зі швидкістю більше 170 км/год.

Зазначається, що найбільше разів за минулий тиждень швидкісний режим порушувало авто Mercedes-Benz S600, ДНЗ AA819*** — 23 рази.

Як повідомлялося, після офіційного запуску системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху 1 червня 2020 року інформація про час, місце правопорушення, перевищену швидкість, а також про номерні знаки автомобіля передається до центру автоматизованої обробки даних патрульної поліції.

Читайте також: Автофіксація на дорогах знизила перевищення швидкості у 5 разів – Геращенко

Центр перевіряє її на предмет достовірності, звіряючи з даними реєстрів МВС України – модель, марку автомобіля, номерні знаки, знаходження в розшуку тощо. Після цього формується постанова, на яку накладається електронний підпис.

Наразі система виявляє лише один вид порушень – перевищення швидкості. У подальшому, за допомогою камер будуть фіксувати проїзд на червоне світло світлофора, виїзд на зустрічну смугу, рух смугою для громадського транспорту, а також інші порушення.

Перші камери встановили у Києві та Київській області, але поступово вони з'являться по всій Україні.

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров у середу поінформував, що МВС України запустило мобільний додаток, який дозволяє громадянам перевірити наявність штрафів за порушення ПДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-