До послаблення карантину не готові дев'ять областей – МОЗ

До послаблення карантину не готові дев'ять областей – МОЗ

Таблиця
Укрінформ
В Україні станом на 26 липня до послаблення карантину не готові 9 областей.

Про це свідчать дані МОЗ.

Зокрема, поки не готові до послаблення карантину у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській і Чернівецькій областях.

Дані щодо визначених критеріїв з АР Крим та м. Севастополь відсутні.

У МОЗ також перерахували ознаки, за якими регіон вважається таким, де є значне поширення COVID-19.

Уточнюється, що показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації понад вісім випадків на 100 000 населення сумарно за останні сім днів.

Наголошується, що посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів відповідно до відомостей, опублікованих на офіційному сайті МОЗ.

У разі відповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для посилення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та приймає рішення про посилення протиепідемічних заходів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні. Уточнюється, що регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в регіоні зі значним поширенням COVID-19 кожних три дні аналізує епідемічну ситуацію в регіоні, розглядає питання посилення протиепідемічних заходів.

Читайте також: З протоколу лікування COVID-19 повністю виключили два препарати - Степанов

«Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути скасовано не раніше ніж через сім днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні», - інформують у МОЗ.

Як повідомлялося, станом на 25 липня не були готові до послаблення карантину Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

Читайте також: У гуртожитку КПІ виявили спалах коронавірусу - 52 випадки

Як повідомлялося, уряд з 12 березня 2020 року запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. У травні розпочалося поступове зняття карантинних обмежень. Востаннє Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-