США оголосили мільйонну винагороду за інформацію про двох хакерів з України

США оголосили мільйонну винагороду за інформацію про двох хакерів з України

Оновлено
Укрінформ
Державний департамент США оголосив про винагороду до $1 млн за інформацію, що приведе до арештів громадян України Артема Радченка та Олександра Єременка за участь у транснаціональній кіберзлочинності.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майкла Помпео, оприлюдненій у середу, 22 липня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Кіберзлочинці не дотримуються і не поважають верховенства права в жодній країні. Оскільки їхні кримінальні можливості поширюються по всьому світу, ми вітаємо співпрацю та координацію всіх урядів для притягнення цих злочинців до відповідальності та захисту невинних громадян по всьому світу", - зазначається в заяві.

Як уточнили в Держдепі, Секретна служба США в січні 2020 року провела розслідування, за результатами якого були висунуті обвинувачення проти Радченка та Єременка за 16-ма пунктами. У тому числі, йшлося про змову в шахрайстві з цінними паперами, електронними транзакціями, а також про комп'ютерне шахрайство.

"Обвинувачення стверджує, що Радченко та Єременко зламали електронну систему збирання, аналізу та пошуку даних Комісії з цінних паперів та бірж, вкравши тисячі конфіденційних файлів, які потім незаконно продали з метою отримання прибутку", - йдеться в оприлюдненому документі.

Читайте також: NYT розкрила дані хакерів, які "зламали" Twitter

Крім того, повідомляється, що Комісія з цінних паперів та бірж подала цивільну скаргу проти Єременка, а також інших фізичних та юридичних осіб.

Практика Державного департаменту США призначати винагороду за пошук та затримання транснаціональних злочинців фінансується зі спеціальної державної програми TOCRP. Разом з програмою щодо виявлення злочинців, пов'язаних з наркотиками, з 1986 року вдалося притягнули до відповідальності понад 75 осіб. Усього за цими програмами було витрачено 130 млн дол. із державного бюджету США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-