Переговори зі звільнення політв’язнів йдуть важко – Денісова

Переговори зі звільнення політв’язнів йдуть важко – Денісова

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова запевняє, що переговори зі звільнення політв’язнів тривають постійно і не припиняються, але їх ускладнює пандемія COVID-19.

Про це вона заявила в інтерв’ю Укрінформу.

"Безумовно, перемовини йдуть. Те що переговори йдуть – так, я підтверджую. Те, що вони складні – так. Те, що вони йдуть на різних майданчиках, у тому числі й у Мінську – та", - сказала вона.

За словами Денісової, переговори йдуть важко. "Безумовно їх ускладнює те, що невідомо, коли пандемія COVID-19 закінчиться, а карантинні заходи будуть зняті, поїздки - відновлені й особисті зустрічі між переговорниками – теж", - додала Денісова. За її словами, в Офісі Президента України проводяться наради, які присвячені у т.ч. і зустрічам з рідними політв'язнів. "Півтора тижня тому така зустріч була", - зазначила вона.

Читайте також: У Росії відбувають покарання дві тисячі українців - Денісова

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини також наголосила на різниці ефективності перемовин віч-на-віч та дистанційних. "Коли люди зустрічаються, коли ти віч-на-віч говориш за столом переговорів, це одні досягнення, а коли телефоном або листуванням, то результат інший. Ефективність дуже різна", - відзначила Денісова, додавши, що переговорний процес не припинявся ніколи, він триває.

Більше про четвертий етап звільнення за каденцію Зеленського, про зниклих безвісти, нових політв’язнів Кремля та негромадян-патріотів України, про арештованих кримських татар, захист прав людини в умовах пандемії COVID-19 читайте в інтерв’ю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-