Справи Майдану: ДБР веде 76 розслідувань

Справи Майдану: ДБР веде 76 розслідувань

Укрінформ
Державне бюро розслідувань веде 76 кримінальних проваджень у рамках “справ Майдану”.

Про це йдеться у щомісячному звіті про «справи Майдану», оприлюдненому на сайті ДБР.

“У провадженні спеціального слідчого підрозділу Державного бюро розслідувань з розслідування “справ Майдану” станом на кінець червня 2020 року перебуває 76 кримінальних проваджень”, - зазначили у ДБР.

У червні 8 особам було повідомлено про підозру. Зокрема, колишнім працівникам БМОП “Беркут” при ГУ МВС у Дніпропетровській області, колишньому старшому слідчому Солом'янського РУ ГУ МВС та низці інших осіб.

Читайте також: Суд у справі розстрілів на Інститутській відклали на три місяці

У ДБР запевнили у тому, що продовжують системну роботу з метою виконання завдань кримінального провадження щодо забезпечення швидкого, повного і неупередженого розслідування злочинів, вчинених у зв'язку із масовим протестами у 2013-2014 роках.

З метою відкритого інформування суспільства про стан досудового розслідування злочинів, вчинених у зв’язку щомісяця подає звіти про свою роботу у цій справі.

Як повідомлялося, під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною Сотнею.

За даними МВС, від 18 лютого до 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва також загинули 17 силовиків.

Розслідуванням "справ Майдану" займалося управління спецрозслідувань ГПУ, яке очолював прокурор Сергій Горбатюк. Однак із 20 листопада прокуратура втратила повноваження на розслідування кримінальних проваджень, і управління Горбатюка було розформоване.

На початку січня 2020 року керівником відділу ДБР із розслідування “справ Майдану” призначили Олександра Буряка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-