НСЖУ заявляє про відсутність прогресу у справі про вбивство журналіста Комарова

НСЖУ заявляє про відсутність прогресу у справі про вбивство журналіста Комарова

Укрінформ
У Національній спілці журналістів України наполягають на публічному звіті Національної поліції щодо належних зусиль для розслідування убивства журналіста Вадима Комарова, який помер рік тому, 20 червня.

Про це йдеться в заяві пресслужба НСЖУ, яку оприлюднив у Facebook її голова Сергій Томіленко.

"Жорстокий напад на журналіста відбувся 5 травня 2019 року у центрі Черкас. Вадим Комаров упав у кому і пробув у цьому стані усі півтора місяця до своєї смерті. І справа убивства Павла Шеремета у Києві в липні 2016 року, і справа убивства Вадима Комарова в Черкасах у 2019 році були одними з головних питань спеціальних парламентських слухань з фізичної безпеки журналістів у листопаді 2019 року. Та попри запевнення, що над розслідуванням працює спеціальна слідча група на рівні керівництва кримінальної поліції України, інформація про прогрес у розслідуванні убивства Вадима Комарова відсутня", - йдеться в заяві.

"Не порушувати незручних тем та не критикувати наділених владою осіб – саме такий сигнал дає черкаським журналістам убивство Вадима Комарова та відсутність належних зусиль для розкриття злочину, - наголошує голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Професія журналіста лишається небезпечною в Україні".

Читайте також: Торік у світі вбили 49 журналістів, серед них й українця Комарова

Як повідомлялося, Вадим Комаров, журналіст, блогер, громадський активіст, радник міського голови Черкас на громадських засадах, представник Громадської ради при Черкаській ОДА, 20 червня 2019 року був жорстоко побитий серед білого дня в центрі міста. Від отриманих травм помер. Правоохоронці відпрацьовували три версії, зокрема і пов'язану з професійною діяльністю - журналіст займався розслідуванням корупції місцевих чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-