СБУ оголосила підозру учасникам групи

СБУ оголосила підозру учасникам групи "Сапфір", яка працювала на російську розвідку

Укрінформ
Служба безпеки України заочно повідомила про підозру у посяганні на основи національної безпеки учасникам групи «Сапфір». Серед них – російський кадровий розвідник.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Служба безпеки України заочно повідомила про підозру в посяганні на основи національної безпеки двом представникам терористичної організації «ЛНР» та їх куратору – кадровому офіцеру ГУ Генштабу Збройних сил РФ. Зловмисники належать до керівної ланки спеціального антиукраїнського інформаційного підрозділу, більш відомого як група “Сапфір”, - йдеться у повідомленні.

Як встановили слідчі органів безпеки, група займалася забезпеченням інформаційного супроводу гібридної агресії проти України. За завданням ворога, через соціальні мережі вони проводили спеціальні пропагандистські акції, розповсюджували фейкові новини для дискредитації українського війська та загострення соціально-політичної обстановки на мирній території країни. Окремим напрямом діяльності підрозділу був збір розвідувальної інформації щодо дислокації, структури, чисельності та маршрутів пересування воєнних підрозділів, задіяних в проведенні операції Об’єднаних сил.

Наразі двом ключовим учасникам інформгрупи – «урядовцю» та керівниці бандформування «народної міліції» терористичної організації «ЛНР» додатково повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України. Дії російського куратора кваліфіковано як підбурювання до державної зради.

Читайте також: Підрив авто контрозвідника СБУ: суд дозволив заочне слідство щодо організаторів

Раніше їм було інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) ККУ.

Фото: пресцентр СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-