В Україні запрацювали системи фотовідеофіксації дорожнього руху

В Україні запрацювали системи фотовідеофіксації дорожнього руху

Укрінформ
Відсьогодні, 1 червня, в Києві та Київській області почала працювати система автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху.

Про це написав міністр інфраструктури України Владислав Криклій у Facebook.

"З 1 червня система автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху розпочала роботу. На перших етапах фіксуватиметься тільки перевищення встановленої швидкості руху. Пізніше інші порушення: проїзд на заборонений сигнал світлофора, перехрестя, подвійна смуга, рух смугою для громадського транспорту тощо", - написав Криклій.

За його словами, станом на сьогодні Мінінфраструктури встановило на дорогах Київської області 25 комплексів автоматичної фіксації (КАФ). В Києві 20 таких камер розміщені на ділянках, де фіксувалась концентрація ДТП.

Криклій додав, що ще 5 комплексів автоматичної фіксації будуть встановлені у Львівській області. Всього у планах відомства - встановити до кінця року в Україні додатково 220 комплексів автоматичної фотовідеофіксації.

Міністр розповів, що, крім цього, станом на сьогодні вже закуплено центр обробки даних і облаштовані робочі місця; доопрацьовано програмне забезпечення для обстежень щодо комплексної системи захисту інформації; АО "Укрпошта" уклало договори, необхідні для доставки постанов про притягнення до відповідальності порушників.

Читайте також: З 1 червня у Києві стартує система автофіксації порушень на дорогах

"Автофіксація порушень ПДР - не єдиний крок до безпечних доріг та врятованих життів, але він важливий.

Ми працюємо також над розбудовою інфраструктури безпеки, запровадженням аудиту безпеки доріг та сучасних стандартів безпеки", - зазначив Криклій.

Як повідомлялося, 12 березня ц.р. Президент Володимир Зеленський взяв участь у презентації роботи системи відеофіксації в Аналітичному центрі безпеки дорожнього руху.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна повністю готова до запровадження автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-