Справи Майдану: двом ексберкутівцям оголосили підозру у фальсифікації доказів

Справи Майдану: двом ексберкутівцям оголосили підозру у фальсифікації доказів

Укрінформ
Двом колишнім працівникам спецпідрозділу "Беркут" повідомлено про підозру у фальсифікації доказів та перешкоджанні проведенню зборів.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань у Telegram.

"Слідчими Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, спільно із прокурорами Офісу генерального прокурора, повідомлено про підозру двом колишнім працівникам полку міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в місті Києві", - йдеться у повідомленні.

Експравоохоронці підозрюються у незаконному перешкоджанні, організації та проведенню зборів у центральній частині Києва, а також у наданні слідчому завідомо неправдивих показань із штучним створенням доказів обвинувачення (ст. 340, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, вранці 20 січня 2014 на вулиці Лаврській у Києві група з 10-15 «тітушок» затримала трьох учасників Євромайдану, які поверталися додому з Майдану Незалежності, та передали їх працівникам спецпідрозділу "Беркут".

Читайте також: Справи Майдану: експрокурору оголосили підозру за притягнення до відповідальності невинуватих

"Беркутівці" сфальсифікували докази щодо вказаних громадян, склали рапорти та надали завідомо неправдиві покази про нібито затримання цих осіб на вул. Грушевського у місті Києві під час вчинення ними злочину", - поінформували в ДБР.

Як зазначається, внаслідок незаконних дій правоохоронців трьох активістів було затримано, їм було повідомлено про підозру та взято під варту за особливо тяжкий злочин, якого вони не вчиняли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-