"Всеукраїнську школу онлайн" планують розширити на весь навчальний рік

Укрінформ
Проєкт "Всеукраїнська школа онлайн" може бути розширено на весь навчальний рік для всіх з 1 по 11 класи.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що ми обов'язково маємо його продовжити. Потрібно зробити повноцінний навчальний рік, з 1-го по 11-й клас. Звичайно у нас буде більше часу на підготовку, щоб зробити це не в авральному режимі, а більш вдумливо, з хорошою підготовкою", - відповів він на питання, якою буде доля проєкт "Всеукраїнська школа онлайн".

Водночас Костюк наголосив, що створити окремий телеканал для проєкту складно, і матеріали розміщуватимуть в інтернеті, зокрема на Youtube-каналі Міністерства освіти і науки.

"Знову ж таки, це повноцінно не замінить школу, яку всі будуть відвідувати. Але користь цього проєкту в іншому. По-перше, доступ до додаткового навчального контенту. Наприклад, комусь не пощастило з учителем історії. Ну, так сталося. Немає крутого викладача в певній школі. Тоді ти можеш подивитися курс історії онлайн. Або - ти пропустив тему, або щось не зрозумів. Тоді ти можеш відкрити відео і надолужити", - зазначив заступник голови ОП.

Крім того, він додав, що цей проєкту корисний і для інших вчителів. На його думку, вони дивляться на колег, черпають щось нове у підходах і щодо викладання матеріалу, можуть вдосконалюватися.

Як повідомлялося, проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», реалізовано спільними зусиллями Офісу Президента, МОН, комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, громадського союзу «Освіторія», став унікальним явищем для нашої країни.

Читайте також: Уроки "Всеукраїнської школи онлайн" набрали на YouTube понад сім мільйонів переглядів

Знімальний процес розпочався 27 березня, а перші уроки були показані в ефірі українських телеканалів 6 квітня. Щодня проходять зйомки в середньому 25 уроків. Щотижня в ефір виходить близько 130 уроків з 11 предметів для 5-11-х класів, а також «зарядки».

Головною цінністю проєкту стали понад 40 українських вчителів, які погодилися викладати уроки для всієї країни.

Планувалося, що уроки транслюватимуться щонайменше до завершення карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-