Ветеранський рух і підтримка армії: Коляда розповіла про плани фонду “Повернись живим”

Ветеранський рух і підтримка армії: Коляда розповіла про плани фонду “Повернись живим”

Укрінформ
Благодійний фонд допомоги армії «Повернись живим» зосереджуватиме діяльність, передусім, на розвитку ветеранського руху і технічній підтримці підрозділів ЗСУ.

Про це його керівник - ексміністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда розповіла на брифінгу 12 травня, що транслювався онлайн у Facebook.

«Щодо роботи фонду з допомоги армії, звичайно, тут є цікаві для мене напрямки, зокрема, такі як розвиток ветеранського напрямку, чим я займалася останні роки, і мені важливо це продовжити. Цей напрямок роботи буде у вигляді розробки системних змін як інституційно, тобто у вигляді політики, так і до реалізації конкретних рішень. Це зміни в законодавстві, зміни філософії підходу держави до роботи з ветеранами – від патерналізму до розвитку їхнього потенціалу... Звичайно, це військовий напрямок, навчання, технічна підтримка наших підрозділів. Надпотужний напрямок, який є тут... – це робота аналітичного відділу. Тому ми будемо значно розвивати цей напрямок. І держава у вигляді фонду «Повернись живим» отримає надпотужного партнера в розробці і політики, і подальшої імплементації добрих, якісних змін, потрібних нашій державі», – пояснила Коляда.

Вона додала, що має на меті й значно посилити медійну складу в діяльності фонду «Повернись живим».

«У фонду є власна інформаційна агенція, і ми хочемо зробити її майданчиком потужної експертної думки», – уточнила Коляда.

Нова очільниця фонду зауважила, що орієнтовно у червні команда планує презентувати оновлений план роботи, тоді ж стане відомо й про наміри щодо втілення нових проєктів із реабілітації захисників.

«Після стратегічної сесії ми з колективом приймемо рішення стосовно того, за якими напрямками та які проєкти ми реалізуємо, але я завжди буду стояти на захисті тих змін, щоб систему реабілітації добудувати та завершити все розпочате мною як міністром», – зазначила вона.

Читайте також: Кабмін забезпечив правові підстави для діяльності Мінветеранів

Як повідомлялося, Оксана Коляда 13 березня 2019 року була призначена на посаду заступника міністра у справах ветеранів, а 29 серпня – міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. 4 березня 2020 року Верховна Рада проголосувала за відставку Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що, відповідно до закону, передбачає й відставку всього уряду.

«Повернись живим» — один із найбільших фондів допомоги українським військовим, які воюють на Донбасі, спеціалізується на технічному забезпеченні, насамперед на нічній оптиці. Крім того, фонд займається навчальними, медичними та психологічними проєктами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-