Степанов: В Україні є 120 оновлених протоколів лікування, немає – 2500

Степанов: В Україні є 120 оновлених протоколів лікування, немає – 2500

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я розробляє вітчизняні протоколи - стандарти лікування різних хвороб, які будуть ґрунтуватися на найкращому досвіді інших держав.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У нас будуть українські стандарти надання медичної допомоги, і в нас будуть українські клінічні рекомендації, протоколи, назва вже не важлива. Це саме те, за чим ми будемо лікуватися, і які будуть використовувати українські лікарі. Яким чином складаються ці протоколи? Беруться протоколи різних країн, кращих країн у тій чи іншій галузі, у кожній галузі, напрямку медицини є країни, які більш просунуті. І потім вони адаптуються вже для українських реалій", - пояснив керівник МОЗ.

Він уточнив, що протокол - це стандарт лікування хвороби залежно від її стану, перебігу.

Читайте також: Україні потрібні національні стандарти медичних послуг - глава МОЗ

"Ці протоколи - на кшталт нашого стандарту лікування коронавірусної хвороби COVID-19, про який уже всі знають, він є у нас на сайті", - зауважив Степанов.

За його словами, такі протоколи будуть розроблені для кожної хвороби.

"Наразі в нас є 120 оновлених, актуалізованих українських протоколів. Немає 2500. Щоб ми з вами уявляли, що в нас відбувається, - вони були просто скасовані", - наголосив міністр.

Він додав, що раніше цими протоколами займалися не лікарі, а "люди, які чомусь вирішили, що вони багато читали Google і тепер можуть це робити".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-