У мережі знову поширюють фейки про діяльність Нацгвардії - МВС

У мережі знову поширюють фейки про діяльність Нацгвардії - МВС

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ заявляють про появу у Мережі чергового фейку стосовно діяльності Міжнародного центру Нацгвардії.

Відповідний допис оприлюднено на сторінці МВС у Facebook.

"В інформаційному просторі з’явився черговий наклеп про діяльність Міжнародного центру НГУ. Здебільшого їх поширює користувач соціальної мережі Facebook з акаунту Sern Syxtes, який наразі видає себе за командира військової частини. Ще влітку минулого року за повідомленнями, що були викладені ним у Мережу та відправлені на електронні скриньки ряду правоохоронних структур, була проведена перевірка відомчою комісією та правоохоронними органами, що спростувала їх. Це - фейк!️"- наголошують у відомстві.

У МВС вважають, що поширення цієї неправдивої інформації срямоване на погіршення морально-психологічного клімату у колективі, підрив довіри між військовослужбовцями, а також створення негативного іміджу Міжнародного центру та Національної гвардії.

У відомстві також звертають увагу, що серед друзів користувача Facebook з ніком Sern Syxtes є багато акаунтів з Російської Федерації.

Читайте також: МОЗ тестуватиме на коронавірус поліцейських та нацгвардійців

"Ми офіційно повідомляємо, що сторінка, зображена на фото, не є офіційною сторінкою полковника Геннадія Пузанова, а всі публікації, зроблені від імені цього профілю, є фейковими"- резюмували у міністерстві.

Водночас, на сторінці, про яку йдеться, вже змінено ім'я користувача. Раніше з цього акаунта в одній з груп було розміщено допис, автор якого звинувачує заступника командира частини 3070 Національної гвардії України у "використанні службового становища для розвитку власного сімейного бізнесу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-