Рябошапка каже, що справу відкрили через кредит дружини за 2016 рік

Рябошапка каже, що справу відкрили через кредит дружини за 2016 рік

Ексклюзив
Укрінформ
Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає безперспективною відкрите стосовно нього кримінальне провадження щодо недостовірного декларування.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

"Справа безперспективна, тому САП відмовилася її реєструвати, але через ВАКС зобов'язали прокурорів зареєструвати провадження і перевірити інформацію", - заявив Рябошапка.

За його словами, йдеться про заяву "ображеного звільненого прокурора Андрія Шевченка".

"Стосується кредиту, який моя дружина отримала у 2016 році і який ми ще довго будемо виплачувати. Цю історію вже десятки разів ЗМІ обговорювали, і я її десятки разів пояснював", - додав Рябошапка.

Як повідомлялося, на виконання рішення Вищого антикорупційного суду Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією 366-1 (декларування недостовірної інформації) і 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) ККУ щодо Руслана Рябошапки.

Читайте також: САП відкрила справу щодо ексгенпрокурора Рябошапки

Раніше журналіст Валерій Калниш повідомив, що до ВАКС звернувся зі скаргою один з колишніх прокурорів ГПУ, який стверджує, що 14 квітня він поштою відправив главі САП Назару Холодницькому заяву "про вчинення Рябошапкою кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1, 368 Кримінального кодексу". Суд, розглянувши скаргу, зобов'язав САП таке провадження відкрити "за фактом можливого декларування недостовірної інформації та одержання неправомірної вигоди колишнім генеральним прокурором Русланом Рябошапкою".

Рябошапка обіймав посаду генерального прокурора з 29 серпня 2019 року до 5 березня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-