Нідерландський історик припускає фінансування бізнесом Меморіалу в Бабиному Яру

Нідерландський історик припускає фінансування бізнесом Меморіалу в Бабиному Яру

Укрінформ
Нідерландський історик Карел Беркгоф, який працював над проєктом Меморіального центру “Бабин Яр”, вважає, що його фінансування бізнесменами можливе за умови належної діяльності міжнародної наглядової ради.

Про це Беркгоф сказав в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“В ідеалі більша частина фінансування має відбуватися коштом держави, з бюджету, а також за рахунок пожертв. Фінансування бізнесменами, у принципі, не є проблематичним, якщо існує міжнародна наглядова рада, яка виконує свою роль і роз’яснює свої рішення”, - сказав історик.

Він також зазначив, що не заперечує проти використання у проєкті "Бабин Яр" новітніх технологій.

“У мене немає принципових заперечень проти використання нових технологій. Але фактом є те, що відвідувачі мають право залишатися анонімними. Розпізнавання обличчя суперечить цьому. Технології також порушують питання використання отриманих даних у майбутньому. І зважаючи на шлях України до ЄС, закон Євросоюзу про захист даних є дуже зрозумілим і чітким”, - пояснив Беркгоф.

Читайте також: Нідерландський історик побоюється, що Меморіальний центр “Бабин Яр” перетворять на Діснейленд

Як повідомляв Укрінформ, російський режисер Ілля Хржановський наприкінці 2019 року став художнім керівником Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" у Києві.

22 квітня після публікації у мережі кадрів з фільму Хржановського "ДАУ. Дегенерація" було зареєстровано кримінальні провадження за фактами катування, а також виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 300 КК).

Сам Хржановський запевняє, що діти на зйомках не постраждали, насильство до них не застосовувалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-