В Україні створять санітарно-епідеміологічну службу зразка ЄС — Степанов

В Україні створять санітарно-епідеміологічну службу зразка ЄС — Степанов

Укрінформ
В Україні планується створення санітарно-епідеміологічної служби європейського зразка, однак вона не буде центральним органом виконавчої влади.

Про це в ефірі телеканалу ZIK сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В країні має існувати служба, яка здатна реагувати на ті виклики, які ми побачили при коронавірусній хворобі. У нас є призначений рішенням уряду від 11 березня головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Дійсно, на сьогодні немає повноцінної служби, тобто є покладання різних обов'язків на різні підрозділи, в тому числі й на МОЗ. Ми не плануємо її робити як центральний орган виконавчої влади, але плануємо створити таку службу, яка буде європейського зразка”, - сказав Степанов.

Читайте також: Степанов анонсував пом’якшення карантину для малого бізнесу

Він додав, що така служба матиме змогу реагувати й водночас не матиме "радянських рудиментів щодо корупційних складових і решти нарікань, які були на цю службу, коли вона існувала".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у березні 2017 року ліквідував Державну санітарно-епідеміологічну службу, пояснивши, зокрема, що її функції вже виконують Міністерство охорони здоров'я, Державна служба з питань праці, Держпродспоживслужба.

Читайте також: СЕC по-українськи. 2017-ий - позбулися. 2020-ий - і знову “здрастуйте”?

У лютому 2020 року, після спалаху коронавірусу, уряд призначив заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка головним державним санітарно-епідеміологічним лікарем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-