Урядовий офіс почав перемовини з країнами Європи щодо українських заробічан

Урядовий офіс почав перемовини з країнами Європи щодо українських заробічан

Укрінформ
Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції розпочав перемовини з країнами Європи щодо запрошення українських робітників на сезонні роботи.

Про це повідомляється на сторінці Офісу віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції у Facebook.

"Урядовий офіс розпочав роботу щодо перемовин з європейськими країнами, які висловлюють бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко вже провів низку телефонних розмов з урядовцями країн ЄС, які дозволять сформувати єдиний ефективний механізм роботи.

Читайте також: Пристайко вестиме переговори щодо заробітчан з іноземними роботодавцями

"Прем'єр-міністр України уповноважив мене займатися цим питанням з конкретними країнами про організовані поїздки. Ми зараз намагаємося визначити, як організовано дати таку можливість людям, які хочуть працювати за кордоном", - наголосив Пристайко.

Раніше він заявляв, що країни, зацікавлені в українських сезонних робітниках, мають забезпечити їм трансфер і медичну безпеку.

Як повідомлялося, уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Частина українських заробітчан втратили або обмежили роботу через коронавірус в інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-