Замах на українського розвідника: двоє росіян отримали 7 та 8 років тюрми

Замах на українського розвідника: двоє росіян отримали 7 та 8 років тюрми

Укрінформ
Голосіївський райсуд Києва визнав двох росіян винними у замаху на вчинення теракту - підриву автомобіля українського розвідника - і засудив їх до 7 і 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"За публічного обвинувачення прокурорів Офісу генпрокурора Голосіївський райсуд м. Києва визнав винним двох громадян Російської Федерації у замаху на вчинення терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, а також використанні підроблених документів (ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 358 КК України). Їм призначено покарання у виді 7 та 8 років позбавлення волі", - поінформували у пресслужбі.

У суді доведено, що 4 квітня 2019 року засуджені, виконуючи завдання спецслужб країни-агресора, здійснили спробу закласти під припаркований автомобіль службовця української розвідки вибуховий пристрій, проте вибухівка здетонувала в момент встановлення.

Читайте також: СБУ затримала ватажків банди, причетної до 18 терактів

Встановлено, що один з виконавців злочину раніше проходив службу в особистій охороні голови Республіки Інгушетія, що входить до складу РФ, а також обіймав посаду заступника керівника його адміністрації.

За інформацією прокуратури, вчиненню замаху на теракт передувала ретельна та тривала підготовка, яка, зокрема, включала використання підроблених паспортів і водійських посвідчень громадян Киргизької Республіки, слідкування за можливими місцями перебування та маршрутами пересування потерпілого, виготовлення саморобного вибухового пристрою, придбання вогнепальної зброї і боєприпасів.

Цю справу розслідували працівники Служби безпеки.

Читайте також: Суд відправив під варту генерал-майора Служби безпеки, який працював на ФСБ

Як повідомлялося, у ніч проти 4 квітня 2019 року на вулиці Вільямса в Голосіївському районі Києва вибухнув автомобіль Chevrolet Evanda. За даними правоохоронців, вибухівка здетонувала під час закладення, підривник зазнав тяжких поранень (йому відірвало п'ясть руки), згодом він помер у лікарні.

Автомобіль належав працівникові спецслужб. Згодом ЗМІ стало відомо, що йдеться про службовця Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.

Спецслужба 17 квітня 2019-го заявила, що вважає організатором операцій проти українських офіцерів розвідки начальника департаменту Федеральної служби безпеки Росії генерала Дмитра Мінаєва. Повідомлялося, що українські силовики затримали сімох осіб зі складу групи спецслужб Росії та ще одного громадянина України, який сприяв цій групі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-