Інспектори Держспоживслужби почали перевіряти ринки

Інспектори Держспоживслужби почали перевіряти ринки

Укрінформ
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розпочала контроль за дотриманням ринками вимог протиепідемічних заходів, встановлених головним державним санітарним лікарем України.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

"На виконання постанови Кабінету міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (із змінами), та доручення Прем’єр-міністра України від 27 квітня 2020 року №17721/0/1-20 Держпродспоживслужба розпочала роботу щодо контролю дотримання агропродовольчими ринками протиепідемічних заходів, встановлених постановою головного державного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року № 14 "Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 у місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до рішення уряду функціонування агропродовольчих ринків як операторів ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» можливе виключно за умови дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів, встановлених головним державним санітарним лікарем України.

Крім того, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів протягом дії карантину забезпечить проведення щоденних позапланових перевірок дотримання агропродовольчими ринками вимог щодо протиепідемічних заходів, встановлених головним державним санітарним лікарем України.

Читайте також: Карантин впливатиме на агроринок в Україні навіть після закінчення – експерти

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня на засіданні Кабінету міністрів було ухвалено рішення про врегулюванння питання роботи агропродовольчих ринків в Україні в умовах карантину.

Контроль за дотримання продовольчим ринком протиепідемічних вимог покладено на представників Держпродспоживслужби. Зокрема, територіальні органи відомства мають забезпечити постійну присутність на кожному ринку не менше двох своїх інспекторів і щоденно проводити позапланові перевірки.

Фото: www.consumer.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-